VAKIF İŞLETMESİ

Dokumalar, Kilimler, Kumaşlar

KİRKİTLİ DOKUMALAR

Halı: Doğal boyalı, çıkrık çekimli atkı ipliğinin kullanıldığı, otantik sarmal tezgahlarda elle dokunmuş, metrekaresinde 3600 dolama çift düğüm bulunan halılardır. Hepsi Kupon (her motiften en fazla beş adet halının dokunduğu) üretimdir. Motifler Arkeolojik kazı esaslarına dayandırılmış, XI. Yüzyıl Ankara Selçuklu halıları, XIII. ve XIV. Yüzyıl Osmanlı halıları, IX. Ve X. Yüzyıl Selçuklu halıları dokunmuştur.

Bu ürünlerimizden edinmek için İnternet üzerinden ürün satış merkezimize veya (0312) 479 39 49 — 479 40 89 no'lu telefonlardan Vakfımız Genel Merkezine ulaşınız.

MEKİKLİ DOKUMALAR

Kilim: Otantik tezgahlarda elle dokunmuş, atkı ve çözgüsü kirman veya çıkrıkla hazırlanmış, el bükümlü doğal boyalı iplerin kullanıldığı, ajurlu ve düz kilimlerdir. Orijinleri imlere göre tespit edilmiştir. Kullanılan motifler boyları simgelemektedir. Zili, Varda, Şat ve Tülü gibi çeşitleri mevcuttur. Tüm çeşitlerinde kullanılan ipliklerde doğal boyalıdır.

Panço, Kaşkol ve Şallar: Merinos koyununun sırt yününün, elde kirmanla eğrilmesinden elde edilen iplerden, ağartma ve doğal boya ile boyandıktan sonra otantik armürlü kamçılı tezgahlarda elle dokunarak üretilen ürünlerdir.

Keten Dokumalar: 0 keten ipliği ile hazırlanmış, otantik tezgahlarda elle dokunmuş, elbiselik keten kumaşlardır.

Elbiselik Kumaşlar: %50 keten % 50 pamuklu ipliklerle, el yapımı kamçılı tezgahlarda elle dokunmuş, doğal elbiselik kumaşlardır.

Beledi Bezi: El tezgahlarında dokunmuş, renkli, ipekli Beledi Bezi.

Otantik Baskılı Elbiselik Kumaşlar: 0 keten, pamuklu ve ipek üzerine hazırlanmış otantik el baskılı elbiselik kumaşlar, otel ve ev tekstil ürünleri.